Osakesäästötili

Osakesäästötili on sijoitustili jonka sisällä voit ostaa ja myydä pörssiosakkeita ilman, että sinun tulee maksaa veroja osakkeiden myymisestä. Yhtälailla, osinkoja ja korkotuloja ei veroteta. Osakesäästötilin tuotot veloitetaan vasta silloin, kuin ne realisoituvat. Eli silloin nostat tuottoja pois osakesäästötililtä.

Näin osakesäästötili toimii käytännössä

Ensin tietenkin sinun tulee valita missä haluat avata osakesäästötilin. Osakesäästötili löytyy melkein jokaisen pankin valikoimasta joten voit avata osakesäästötilin omassa pankissa.

Kuin olet saanut avattua osakesäästötilin, sinulla on kaksi erillistä näkymää. Rahatili ja osakkeiden säilytystili. Suurin mahdollinen summa, jonka voit sijoittaa osakesäästötilille, on 50 000 euroa. Osakesäästötilille voi ainoastaan siirtää rahaa. Olemassa olevia osakeomistuksia ei ole mahdollista siirtää osakesäästötilille.

Samaan aikaan osakesäästötilillä voi olla rahaa ja osakkeita. Sinun ei ole pakko siis sijoittaa koko summaa yhdellä kertaa. Jos olet osakesijoittaminen.org lukija, tiedät myös että tätä emme suosittele. Hajauttaminen ostoissa nimittäin kannattaa.

Osakesäästötili verotus

Kuin osakesäästötililtä nostetaan varoja, jaetaan varat tuottoon ja pääomaan. Pääoma on verotonta ja tuotto on veronalaista. Pankki laskee nämä sinun puolestasi ja perii ennakonpidätyksen joka on 30% tuotosta. Veronalainen tulo eli tuotto siirtyy myös automaattisesti esitäytettyyn veroilmoitukseen joten sinun ei tarvitse etukäteen näitä ilmoittaa.